Saturday, February 20, 2010

IMUDA SAH BERKAHWIN

Imuda bergambar bersama pasangan hatinya Zabarina Hajar


Siapa tak kenal dengan Imuda ini?Orangnya yang mudah mesra dan selalu menghiburkan orang ramai dengan lakonannya telah selamat berkahwin pagi tadi , selepas hampir tujuh tahun menduda. Selain merupakan seorang pelakon dan pelawak, beliau juga mempunyai bakat sebagai seorang pelukis. Beliau selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Zabarina Hajar Mushadi Ali, 28, di Masjid Negeri Pulau Pinang hari ini.
Menurut Utusan Malaysia, Majlis akad nikah yang disempurnakan Penolong Pendaftar Nikah Daerah Timur Laut, Mansor Taib itu disaksikan oleh keluarga kedua-dua belah pihak kira-kira pada pukul 11 pagi.

Melebarkan senyuman walau dalam apa jua keadaan dan ujian


Imuda atau nama sebenarnya, Abdul Rahim Muda, 50, sah bergelar seorang suami kepada Zabarina Hajar yang merupakan seorang Penolong Pengurus di sebuah bank di ibu negara, hanya dengan sekali lafaz. Beliau yang cukup popular menerusi siri komedi Pi Mai Pi Mai Tang Tu, menikahi cinta hatinya itu dengan mas kahwin RM1,001 bersama RM22,222.22 sebagai wang hantaran berserta 9 berbalas 11 dulang hantaran.

Saya berharap dan berdoa, semoga Imuda terus berjaya dalam dunia kerjayanya dan bahagia sehingga ke anak cucu dengan pilihan hatinya. Walaupun pelbagai cabaran dan ujian yang telah menimpa beliau, namun beliau terus tenang dan sukses menghadapinya. Semoga Allah merahmati dan memberkati kehidupan beliau sebagai penghibur untuk semua.
* Agak-agak, bilalah masanya pula untuk aku..Matnot macam dah tak sabar-sabar.He3

2 comments:

Fazareez Fauzi said...

sebab sabaq la x kawen2 lg ni. Klau x dah lama dah...

Fazareez Fauzi said...

lah misai lebat bl lg....? Takkan nk tggu smpai tumbuh jggut kut...